بادام زمینی:
بادام زمینی بومی آمریکای جنوبی است و از آنجا به سایر نقاط برده شدهاست. بوتهی آن که بوتهای یکساله است ۳۰ تا۵۰ سانتیمتر ارتفاع دارد.
ﺑﺎدام زﻣﻴﻨﻲ در ﻛﻠﻴﻪ ﻧﻮاﺣﻲ اﻗﻠﻴﻤﻲ اﻳﺮان ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺑﻬﺎره ﻛﺸـﺖ ﻣـﻲﺷﻮد. ﺣﺪاﻗﻞ دﻣﺎي ﺧﺎك ﺑـﺮاي ﺟﻮاﻧـﻪزنی 10 درجه سانتیگراد است. باتوجه به شرايط اقليمي معمولاً از اواخر تابستان تا اواسط پاييز برداشت ميشود. هند، چین، ایالات متحده آمریکا، سنگال، نیجریه اندونزی مهم ترین تولید کنندگان بادام زمینی در جهان به شمار میروند. از کل دانههای روغنی تولید شده درهندوستان ۴۵ درصد مربوط به بادام زمینی است.
مزایای بادام زمینی:
- کمک به سلامت قلب
- کاهش خطر بیماریهای قلبی
- کمک به حفظ سلامت دندان و استخوانها
- کاهش علائم پیری
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- کمک به کنترل وزن
- کمک به کنترل سطح قند خون
- مبارزه با افسردگی
- محافظت در برابر بیماریهای اعصاب از جمله آلزایمر
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
جدول ارزش غذای بادام زمینی خام
بادام زمینی |
|
به ازای مصرف 100 گرم |
|
kcal 567 |
|
فاکتورهای ریز مغذی |
میزان موجود |
پروتئین |
25.8g |
چربی کل |
49.24g |
کربوهیدات کل |
16.13g |
نیاسین |
12.06mg |
تیامین |
0.64mg |
کلسیم |
92mg |
آهن |
4.6mg |
منیزیم |
168mg |
پتاسیم |
376mg |