زردچوبه

زردچوبه:

زَردچوبه یا زَرچوبه یا زَرده‌چال (نام علمی(Curcuma longa: نوعی ادویه می‌باشد. زردچوبه از رده زنجبیل‌وارها، راسته زنجبیل‌ها، تیره زنجبیلیان، گونه زردچوبه‌ای‌ها است. ادویه زردچوبه جزو پر کاربردترین ادویه‌‌ها می‌باشد که دارای رنگ زرد می‌باشد.

خواستگاه اصلی این گیاه هند می‌باشد و بخش اصلی ادویه معروف کاری را تشکیل می‌دهد. گیاهی است چندساله که در هند و کشورهای جنوب آسیا به‌بار می‌آید و برای کشت به دمای حدود ۲۰–۳۰ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب بارانی نیاز دارد. ساقه‌های زیرزمینی گوشتی گیاه یا ریزوم جمع‌آوری شده و پس از جوشاندن در آب و سپس خشک‌کردن، آسیاب شده و پودر زرد مایل به نارنجی تهیه می‌شود. زردچوبه عمده‌ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیایی است و در جنوب و جنوب شرقی آسیا می‌باشد. ریشه خشک‌شده و آسیاب‌شده آن به تنهایی یا مخلوط با دیگر ادویه‌ها در ایران، پاکستان و هند مصرف زیادی دارد.

فواید زردچوبه:

  • دارای خواص ضد التهابی
  • کاهش خطر بیماری قلبی
  • کمک به بهبود ایمنی بدن
  • کمک به سم زدایی کبد
  • کمک به درمان اختلال گوارش
  • پیشگیری از سرطان
  • جلوگیری از بیماری‌های عصبی و افسردگی

جدول ارزش غذایی زردچوبه:

زردچوبه

به ازای مصرف 100 گرم

kcal 41.4

فاکتورهای ریز مغذی

میزان موجود

پروتئین

21.4g

چربی کل

80g

کربوهیدات کل

240g

کلسیم

177mg

آهن

40mg

منیزیم

185mg

ویتامین C

24mg

زینک

4.2mg

فیبر

20g

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.