
فندق:
میوهی فندق ظاهر کروی یا بیضی دارد و طولش ۱۵–۲۵ میلیمتر و قطرش ۱۰–۱۵ میلیمتر است و دارای پوسته فیبری بیرونی میباشد. فندق بیشتر در کشورهای ترکیه، ایتالیا، یونان، گرجستان، اسپانیا و … کشت میشود. ترکیه جزو بزرگترین تولید کنندگان این محصول در جهان میباشد. از فندق در صنعت شیرینیسازی برای ساخت پرالین استفاده میشود. همچنین با ترکیب آن با شکلات میتوان شکلات ترافل و همچنین محصولاتی همچون نوتلا و فرانجلیکو تولید نمود. روغن فندق نیز که از فندق بدست میآید، بسیار خوشطعم است و در پختوپز مورد استفاده قرار میگیرد. فندق از نظر میزان پروتئین و چربی غیراشباع بسیار غنی است، علاوه بر آن حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین ب۱ و ب۶ و میزان کمتری از دیگر ویتامینهای ب است.
انواع پوست فندق
- پوست اول فندق (گريبانه): پوشش برگي شكلي است كه پوست استخواني يا سخت يك يا چند فندق را در بر ميگيرد.
- پوست دوم فندق (پوست سخت): پوست سخت و استخواني است كه مغز فندق را محافظت مینمايد.
- پوست سوم فندق (پوست نرم): پوست نرم و نازكي است كه به مغز فندق چسبيده وآن را ميپوشاند.
اشكال فندق
فندقها از نظر شكل ظاهري به دو شكل فندق گرد (كروي) و كشيده (دوكي شكل) تقسيم ميگردد.
- فندق گرد (كروي): عبارت است از فندقي كه در آن نسبت بزرگترين قطر آن به ارتفاع تقريبا مساوي 1 بوده و شكل آن گرد باشد.
- فندق كشيده (دوكي شكل): عبارت است از فندقي كه در آن نسبت ارتفاع به بزرگترين قطر از 1 بيشتر بوده و دوكي شكل باشد.
فواید فندق:
- کمک به خون سازی و سلامت مغز
- پیشگیری از کم خونی
- کمک به حفظ سلامت استخوانها
- بهبود عملکرد عضلات و ماهیچهها
جدول ارزش غذایی فندق خام
فندق |
|
به ازای مصرف 100 گرم |
|
kcal 628 |
|
فاکتورها |
میزان موجود |
چربی کل |
60.75g |
کربوهیدرات کل |
16.17g |
پروتئین |
14.95g |
ویتامینB6 |
0.56mg |
ریبوفلاوین |
0.11mg |
نیاسین |
1.80mg |
کلسیم |
114mg |
آهن |
4.7mg |
منیزیم |
163mg |
پتاسیم |
680 mg |