هل

هل:

هِل میوه‌ای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانه‌های خوشبو از تیره زنجبیل‌ها می‌باشد که انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد. نوع سبز آن عطر تندتری دارد. هل سبز گیاهی متعلق به جنوب شرق آسیا و دارای خواص ویژه ای در طب سنتی است. یکی از چاشنی‌های مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها می‌باشد. هندی‌ها، پاکستانی‌ها و جنوب بلوچستان ایران بیشترین مصرف‌کننده‌های هل در جهان هستند. هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. هل در فرهنگ ایرانی جایگاه خود را یافته به نحوی که چای همراه با هل یکی از پرطرفدار ترین انواع چای است.

افزون بر مصارف آشپزی، استفاده از هل به عنوان یک گیاه دارویی سابقه ای طولانی در فرهنگ هندی و پزشکی سنتی چینی دارد. باور بر این بوده است که هل درمانی برای عفونت‌های دندان و لثه، ناراحتی گلو، گرفتگی ریه، سل ریوی، التهاب پلک، اختلالات گوارشی، ناراحتی کلیه، سنگ کیسه صفرا محسوب شده و به عنوان یک پادزهر برای سموم و زهرها نیز کاربرد داشته است.

فواید:

  • ویژگی های ضد سرطان
  • سلامت قلب و عروق
  • کنترل کلسترول
  • محافظت در برابری بیماری های دستگاه گوارش
  • بیماری های دهان و دندان
  • ویژگی های ضد التهابی
  • ویژگی ضد آسم
  • بهبود گردش خون

جدول ارزش غذایی هل:

هل

به ازای مصرف 100 گرم

kcal 311

فاکتورها

میزان موجود

پروتئین

10.76g

چربی کل

6.70g

کربوهیدات کل

68.47g

کلسیم

383.00mg

آهن

13.97mg

نیاسین

1.102mg

ویتامین C

21.00mg

ویتامین B2

0.182mg

منیزیم

229.00mg

منگنز

28.00mg

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.