بادام درختی

بادام درختی:

بادام گیاهی بومی ایران و کشورهای اطراف و آسیای مرکزی است اما در مناطق بسیاری کشت می‌شود. ارتفاع آن ۴ تا ۱۰ متر است و قطر آن نیز می‌تواند به بیش از ۳۰ سانتی‌متر برسد. برای رشد و تولید میوه بادام درختی نیاز به آفتاب کامل، آب و هوای گرم و مقدار زیادی آب می‌باشد. بادام سرشار از مواد مغذی، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی مختلف می‌باشد. طبع بادام شیرین کمی گرم و تر است و در برخی از منابع معتدل نیز شناخته می‌شود.

آشنایی با انواع بادام درختی:

بادام پوست کاغذی: پوسته آن بسیار نازک است و با فشار کمی پوسته خارجی آن می‌شکند.

بادام مامایی: به اصطلاح دیر گل بوده و مقاومت زیادی در برابر آفت‌ها دارد. پوسته آن نیز نسبت به سایر انواع (به جز کاغذی) نازک می‌باشد. در میان سایر ارقام، مغز بادام مامایی بهترین رنگ را داشته و تقریبا طلایی رنگ است.

بادام سنگی: دارای پوسته محکمی می‌باشد و همچنین مقاومت زیادی نسبت به کم آبی دارد به همین دلیل در باغ‌های کشت دیم کاشته می‌شود.

بادام ربیع: این نوع از بادام مانند بادام مامایی مقاومت زیادی نسبت به آفت و سرمازدگی دارد.

بادام منقا: زودگل بوده، طعم شیرین و ملایمی دارد. دارای رنگ قهوه‌ای روشن و پوست‌ نازک می‌باشد.

بادام سفید: بسیار زود گل بوده و مغز سفید و ترد و خوشمزه ای دارد.

بادام تلخ: این نوع از بادام به علت مقاوم بودن در برابر انواع آفات و امراض به عنوان پایه سایر انواع بادام شیرین استفاده می‌شود.

فواید بادام درختی:

  • کاهش سطحکلسترول خون
  • کاهش خطر ابتلا بهبیماری‌های قلبی 
  • کاهش علائم پیری
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • کاهش خطر حملات قلبی و مغزی
  • کمک به سلامت گوارش
  • کمک به حفظ سلامت دندان و استخوان
  • تقویت حافظه و افزایش هوش
  • برطرف کردن کم خونی

جدول ارزش غذایی بادام درختی خام:

بادام درختی

به ازای مصرف 100 گرم

kcal 667

فاکتورهای ریز مغذی

میزان موجود

پروتئین

21.15g

چربی کل

49.93g

کربوهیدات کل

21.55g

تیامین

0.20mg

ریبوفلاوین

1.13mg

نیاسین

3.61mg

کلسیم

264mg

آهن

3.72mg

فولات

44µg

پتاسیم

705mg

منیزیم

270mg

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.