گردو

گردو:

 گردو دانه بزرگ خوراکی از یک درخت برگریز از راسته دولپه‌ای‌ها می‌باشد. منشأ درخت گردو ایران بوده و به همین دلیل در غرب با نام “Persian Walnut” شناخته می‌شود. گردو منبع عالی از پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند. شهرستان تویسرکان در همدان با داشتن بیش از ۵۵۰۰ هکتار باغ گردو و تولید این محصول با مرغوبیتی بالا «پایتخت گردوی ایران» نام گرفته ‌است. شهرستان بافت در کرمان دومین قطب تولید این محصول در ایران محسوب می‌شود. گردو کالری فراوانی دارد و لذا گزینه خوبی برای تامین انرژی است. گردو سرشار از مواد معدنی و مغذی، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌هایی است که برای سلامتی ضروری هستند.

مهمترین انواع گردوهایی که در ایران که مورد کشت قرار می گیرند شامل؛

  1. گردو کاغذی
  2. گردو ماکویی
  3. گردو خوشه ای
  4. گردو ضیاء آبادی قزوین
  5. گردو شهمیرزاد
  6. گردو سوزنی
  7. گردو سبزوار
  8. گردو کرمان
  9. گردو تویسرکان
  10. گردو دماوند

فواید گردو:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • پیشگیری از سرطان
  • تامین انرژی بدن
  • کمک به سم زدایی کبد
  • کمک به سلامت استخوان
  • کمک به بهبود عملکرد سیستم گوارش
  • کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر

 جدول ارزش غذایی گردو خشک شده:

گردو

به ازای مصرف 100 گرم

kcal 654

فاکتورهای ریز مغذی

میزان موجود

پروتئین

15.23g

چربی کل

65.21g

کربوهیدات کل

13.71g

کلسیم

98mg

آهن

291mg

ویتامین C

1.3mg

نیاسین

1.12mg

ویتامین B6

0.53mg

منیزیم

201mg

پتاسیم

441mg

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.