بادام درختی:
بادام گیاهی بومی ایران و کشورهای اطراف و آسیای مرکزی است اما در مناطق بسیاری کشت میشود. ارتفاع آن ۴ تا ۱۰ متر است و قطر آن نیز میتواند به بیش از ۳۰ سانتیمتر برسد. برای رشد و تولید میوه بادام درختی نیاز به آفتاب کامل، آب و هوای گرم و مقدار زیادی آب میباشد. بادام سرشار از مواد مغذی، چربیهای سالم، ویتامینها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی مختلف میباشد. طبع بادام شیرین کمی گرم و تر است و در برخی از منابع معتدل نیز شناخته میشود.
آشنایی با انواع بادام درختی:
بادام پوست کاغذی: پوسته آن بسیار نازک است و با فشار کمی پوسته خارجی آن میشکند.
بادام مامایی: به اصطلاح دیر گل بوده و مقاومت زیادی در برابر آفتها دارد. پوسته آن نیز نسبت به سایر انواع (به جز کاغذی) نازک میباشد. در میان سایر ارقام، مغز بادام مامایی بهترین رنگ را داشته و تقریبا طلایی رنگ است.
بادام سنگی: دارای پوسته محکمی میباشد و همچنین مقاومت زیادی نسبت به کم آبی دارد به همین دلیل در باغهای کشت دیم کاشته میشود.
بادام ربیع: این نوع از بادام مانند بادام مامایی مقاومت زیادی نسبت به آفت و سرمازدگی دارد.
بادام منقا: زودگل بوده، طعم شیرین و ملایمی دارد. دارای رنگ قهوهای روشن و پوست نازک میباشد.
بادام سفید: بسیار زود گل بوده و مغز سفید و ترد و خوشمزه ای دارد.
بادام تلخ: این نوع از بادام به علت مقاوم بودن در برابر انواع آفات و امراض به عنوان پایه سایر انواع بادام شیرین استفاده میشود.
فواید بادام درختی:
- کاهش سطحکلسترول خون
- کاهش خطر ابتلا بهبیماریهای قلبی
- کاهش علائم پیری
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- کاهش خطر حملات قلبی و مغزی
- کمک به سلامت گوارش
- کمک به حفظ سلامت دندان و استخوان
- تقویت حافظه و افزایش هوش
- برطرف کردن کم خونی
جدول ارزش غذایی بادام درختی خام:
بادام درختی |
|
به ازای مصرف 100 گرم |
|
kcal 667 |
|
فاکتورهای ریز مغذی |
میزان موجود |
پروتئین |
21.15g |
چربی کل |
49.93g |
کربوهیدات کل |
21.55g |
تیامین |
0.20mg |
ریبوفلاوین |
1.13mg |
نیاسین |
3.61mg |
کلسیم |
264mg |
آهن |
3.72mg |
فولات |
44µg |
پتاسیم |
705mg |
منیزیم |
270mg |