قهوه

قهوه:

گونه‌ای نوشیدنی رایج است که از دانه‌های بوداده و آسیاب‌شده‌ی گیاه قهوه به‌دست می‌آید. گیاه قهوه بومی مناطق نیمه‌گرمسیری آمریکا و برخی از مناطق جنوب آسیا و جنوب شرق آسیا است، هنگام رسیدن میوه‌ی گیاه قهوه، دانه‌های قهوه را برداشت و فرآوری می‌کنند. دانه‌های قهوه‌ی خشک‌شده به درجات مختلف برشته می‌شوند و درجه‌بندی‌های پخت گوناگونی برای این محصول درنظر گرفته شده است. قهوه اسیدی است و به ‌علت داشتن کافئین بالا، یک ماده محرک است.

بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده‌ی قهوه عبارتند از: پورتوریکو، برزیل، کلمبیا، ویتنام، اندونزی، مکزیک، هندوراس، اتیوپی و هند

انواع اصلی دانه های قهوه

  • عربیکا (Arabica)
  • روبوستا (Robusta)
  • لیبریکا (Liberica) و اکسلسا (Excelsa)

مرغوب‌ترین قهوه که طعم و بویی منحصر به فرد دارد از بوته‌ای به نام عربیکا به دست می‌آید که قدیمی‌ترین گونه قهوه است و حدود ۷۵ ٪ از کل قهوه‌ای که در جهان کشت می‌شود از نوع عربیکا می‌باشد.

گونه دیگری از قهوه روبوستا نام دارد که در بلندی ۲۵۰۰ پایی رشد می‌کند و بیشتر از عربیکا تحمل سرما را دارد. میزان کافئین روبوستا دو برابر عربیکا است، اگرچه بو و طعم آن در رده پایین‌تری قرار دارد و ارزان‌تر است.

فواید قهوه

حاوی آنتی اکسیدان زیاد

کمک به تقویت حافظه

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل

کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی

کاهش خطر ابتلا به سرطان

کاهش خطر ابتلا به بیماری کبدی

کاهش خطر ابتلا به نقرس

قهوه

به ازای مصرف 100 گرم

kcal 0

فاکتورها

میزان موجود

پروتئین

0.1g

چربی کل

0g

کربوهیدات کل

0g

کلسیم

0mg

آهن

0mg

ویتامین B3

0mg

ویتامین C

0mg

ویتامین B4

0mg

کافئین

4mg

 

1 دیدگاه برای “قهوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.