گردو:
گردو دانه بزرگ خوراکی از یک درخت برگریز از راسته دولپهایها میباشد. منشأ درخت گردو ایران بوده و به همین دلیل در غرب با نام “Persian Walnut” شناخته میشود. گردو منبع عالی از پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامینها و مواد معدنی است. مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند. شهرستان تویسرکان در همدان با داشتن بیش از ۵۵۰۰ هکتار باغ گردو و تولید این محصول با مرغوبیتی بالا «پایتخت گردوی ایران» نام گرفته است. شهرستان بافت در کرمان دومین قطب تولید این محصول در ایران محسوب میشود. گردو کالری فراوانی دارد و لذا گزینه خوبی برای تامین انرژی است. گردو سرشار از مواد معدنی و مغذی، آنتیاکسیدانها و ویتامینهایی است که برای سلامتی ضروری هستند.
مهمترین انواع گردوهایی که در ایران که مورد کشت قرار می گیرند شامل؛
- گردو کاغذی
- گردو ماکویی
- گردو خوشه ای
- گردو ضیاء آبادی قزوین
- گردو شهمیرزاد
- گردو سوزنی
- گردو سبزوار
- گردو کرمان
- گردو تویسرکان
- گردو دماوند
فواید گردو:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری از سرطان
- تامین انرژی بدن
- کمک به سم زدایی کبد
- کمک به سلامت استخوان
- کمک به بهبود عملکرد سیستم گوارش
- کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر
جدول ارزش غذایی گردو خشک شده:
گردو |
|
به ازای مصرف 100 گرم |
|
kcal 654 |
|
فاکتورهای ریز مغذی |
میزان موجود |
پروتئین |
15.23g |
چربی کل |
65.21g |
کربوهیدات کل |
13.71g |
کلسیم |
98mg |
آهن |
291mg |
ویتامین C |
1.3mg |
نیاسین |
1.12mg |
ویتامین B6 |
0.53mg |
منیزیم |
201mg |
پتاسیم |
441mg |